Workcamp na Broumovsku ve Zdoňově skončil

dsc-5279.jpg

16. Srpen 2020

Na Broumovsku ve Zdoňově skončil v sobotu workcamp pro dobrovolníky z Čech, Německa a Polska (13.-15.8.2020). Stejně jako loni jsme čistili hřbitov ve Zdoňově (Merkelsdorf), nově přidali hřbitov v Teplicích nad Metují (Weckelsdorf). Ve Zdoňově jsou vyzviženy i poslední padlé náhrobky, část z nich i s osobními příběhy od německých účastníků workcampu. Hledali jsme křížky v Adršpachu (Adersbach), stejně tak jsme navštívili výstavu Erika Buchholze na zámku v Adršpachu nazvanou Wand Wind Wund. Věková skladba neuvěřitelná, od 20 do 80 let, ale věk opravdu znát nebyl.

Poděkování patří za práci až do úmoru a ochotu pomoci všem dobrovolníkům - Rzehak Heidrun a Helmut, Blanda Robert, Buchholz Erik, Seidel Rudi, Reutzsch Matthias, Zeipert Manfred, Fuksová Kateřina, Sedláčková Petra, Domagala Noemi, Větrovská Barbora, Baumann Wigbert, Laufrová Alena, Martinovská Magdaléna, Hradilková Anna, Schwarz Heike, Heiland Stephen, Zemanová Barbora, Siegmeier Sandra, Bettina a Gerd, Karel Tomáš.

Poděkování patří spoluorganizátorům wokcampu - Zuzaně Finger z Hemaitplfegerin der Sudetendeutschen, Eriku Buchholzovi z Heimatkreis Braunau a Jaroslavu Bitnarovi, starostovi města Teplice nad Metují a Královéhradeckému kraji za opakovanou podporu této dobrovolnické akce.

A za rok nashledanou?!

 

Fotogalerie z průběhu workcampu